Aiheet: Ajankohtaista

Palmusunnuntaina alkaa pyhä viikko. Pyhän viikon aikana vietämme ja elämme uudestaan jumalanpalvelusten ja rukoushetkien kautta Jeesuksen kärsimisen ja kuolleista ylösnousemisen tapahtumat ja koko pelastushistorian. Viettäkäämme pyhä viikko rukoillen ja pohtien uskomme salaisuuksia.

 

Pyhän viikon ohjelma:

  • tiistaina 15.4 on aamumessu klo 8.00. Illalla ei ole messua kirkossamme. Tervetuloa krismamessuun Pyhän Henrikin katedraalissa klo 18.00.
  • kiirastorstain juhlallinen eukaristian vietto alkaa klo 18.00. Kiirastorstai on kaikkien pappien juhla. Messun jälkeen on koko yön kestävä adoraatio. Yhteinen rukous nimeltä pyhä tunti alkaa klo 20.00. Adoraatiota varten on lista ilmoitustaululla, pyydämme, että yksityiset henkilöt ja ryhmät ilmoittaisivat rukouksensa ajankohdan ja kirjoittaisivat nimensä listalle. Tarvitaan rukoilijoita varsinkin yöllä.
  • pitkäperjantaina – juhlallinen jumalanpalvelus Herran kärsimisen muistoksi klo 15.00. Rippitilaisuus alkaa klo 14.00. Pitkäperjantai on paasto- ja abstinenssipäivä. Paasto tarkoittaa ruoan määrän vähentämistä ja abstinenssi liharuoista pidättymistä. Paastoamisvelvollisuus koskee täysi-ikäisiä siihen asti, kun he täyttävät 60 vuotta, abstinenssi 14 vuotta täyttäneitä. Pitkäperjantain liturgia arabian kielellä alkaa klo 18.00.
  • pyhänä lauantaina – aamurukous klo 8.00, pääsiäisruoan siunaaminen klo 11.00. Pyhän pääsiäisyön vigilia alkaa klo 21.30 ja sen jälkeen on pääsiäisruoan siunaus.
  • pääsiäissunnuntaina – piispan juhlallinen messu suomeksi klo 10.00, messu vietnamiksi klo 11.30, messu englanniksi klo 13.00, messu puolaksi klo 16.00 ja messu englanniksi klo 18.00

Tervetuloa!

Tämän vuotisen paastokeräyksen kohteena on vesihuollon rakentaminen Jaruman vuoristokylään Boliviassa. Puhtaan juomaveden puute ja huono hygienia aiheuttavat alueella terveysongelmia. Paastokeräykseen osallistumalla voimme lahjoittaa lähimmäisillemme puhdasta vettä. Keräyslipas on kirkon takaosassa oikealla puolella.

Neitsyt Marian rukouspiiri on maanantaina, 8.4, iltamessun jälkeen seurakuntasalissa.

Uusi ryhmä – miesten piiri aloittaa toimintansa meidän seurakunnassanne. Piirin päätavoitteena on kasvaminen katolisessa uskossa ja yhteisöllisyyden, yhteenkuulumisen tunteen vahvistaminen seurakunnan miesten keskuudessa. Piiri on tarkoitettu kaikenikäisille ja kielenä käytetään suomea. Miesten piirin ensimmäinen tapaaminen on tiistaina, 9.4, iltamessun jälkeen seurakuntasalissa.

Sunnuntaina 14.4 on Herran kärsimisen palmusunnuntai. Palmusunnuntaina juhlimme Jeesuksen voittoisaa saapumista Jerusalemiin. Palmun oksien siunaus alkaa klo 10.00 englantilaisen koulun edessä, riemullinen kulkue kirkkoon ja päämessu. Voidaan tuoda omat palmun tai pajun oksat siunattavaksi. Ei ole ristintien hartautta ennen päämessua eikä perhemessua ensi sunnuntaina.

Kutsumme kaikki seurakuntalaiset osallistumaan eukaristian sakramentin palvontaan ja ripin sakramenttiin ensi lauantaina 6.4 klo 10.30 – 15.30. Alussa on johdanto parannuksen sakramenttiin.

Seurakuntamme papistoon tulee muutoksia tänä kesänä. Isä Robert Galla SCJ lähtee Suomesta ja palaa kotimaahan heinäkuussa. Hänen tilalleen tulee isä Zenon Strykowski SCJ, joka on toiminut tähän asti Pyhän Ristin seurakunnan kirkkoherrana. Toivotamme heille Jumalan siunausta uusissa tehtävissä.

Tämän vuotisen paastokeräyksen kohteena on vesihuollon rakentaminen Jaruman vuoristokylään Boliviassa. Puhtaan juomaveden puute ja huono hygienia aiheuttavat alueella terveysongelmia. Paastokeräykseen osallistumalla voimme lahjoittaa lähimmäisillemme puhdasta vettä. Keräyslipas on kirkon takaosassa oikealla puolella.

Maria-klubi on keskiviikkona 3.4. Messu on klo 14.00 ja tapaaminen messun jälkeen seurakuntasalissa.

Jeesuksen Pyhän Sydämen maallikkojen tapaaminen on torstaina 4.4 iltamessun jälkeen.

Jeesuksen Pyhän Sydämen muistopäivä on ensi perjantaina 5.4. Iltamessun jälkeen on ristintie ja sen jälkeen adoraatio keskiyöhön asti.

Paastonaika on kääntymyksen ja hengellisen uudistumisen aikaa, joka valmistaa meidät Pääsiäisen viettoon. Kääntymyksemme ja hengellinen uudistumisemme tapahtuu sekä ripin ja eukaristian sakramenttiin osallistumisen kautta että rukouksen, paaston ja almujen antamisen kautta.

Tämän vuotisen paastokeräyksen kohteena on vesihuollon rakentaminen Jaruman vuoristokylään Boliviassa. Puhtaan juomaveden puute ja huono hygienia aiheuttavat alueella terveysongelmia. Paastokeräykseen osallistumalla voimme lahjoittaa lähimmäisillemme puhdasta vettä. Keräyslipas on kirkon takaosassa oikealla puolella. Lisää tietoa sivulla Caritas.fi.

Ristintien hartaus suomeksi on perjantaina iltamessun jälkeen ja sunnuntaina klo 9.30.

Paastonaika alkaa ensi keskiviikkona. Paastonaika on kääntymyksen ja hengellisen uudistumisen aikaa, joka valmistaa meidät Pääsiäisen viettoon. Kääntymyksemme ja hengellinen uudistumisemme tapahtuu sekä ripin ja eukaristian sakramenttiin osallistumisen kautta että rukouksen, paastoamisen ja almujen antamisen kautta.

Tuhkakeskiviikko on paasto- ja abstinenssipäivä.

Paasto merkitsee sitä, että nautitaan ainoastaan yksi tavallinen ateria ja muista aterioista vähän yli puolet tavallisesta. Paastoon velvoitetaan kaikkia 18 vuotta täyttyneitä 60. ikävuoteen asti.

Abstinessi on liharuuasta pidättäytymistä. Siihen velvoitetaan kaikkia 14 vuotta täyttyneitä.

Pyhä messu on keskiviikkona klo 8.00 englanniksi ja 18.00 suomeksi. Messujen aikana jaetaan kaikille tuhkaa. Yle televisio nauhoittaa tuhkakeskiviikon iltamessun ja lähettää sen seuraavana sunnuntaina klo 10.00.

Paastonaikana keräämme paastouhrin – tuemme köyhiä ihmisiä.

Jeesuksen Pyhän Sydämen maallikoiden tapaaminen on torstaina (7.3) iltamessun jälkeen.

Ristintien hartaus suomeksi on perjantaina iltamessun jälkeen ja sunnuntaina klo 9.30.

Aamumessu lauantaina alkaa klo 11.00.

Kiitämme sydämellisesti kaikkia, jotka säännöllisellä jäsenmaksulla tukevat kirkkoamme.

 

Powered by WordPress | Designed by: diet | Thanks to lasik, online colleges and seo