Aiheet: Ajankohtaista

Muistutamme, että messuihin voi osallistua vain niihin etukäteen rekisteröitymällä seurakunnan verkkosivun kautta. Jos kaikki paikat ovat varattuja, seurakuntalainen voi pyytää papilta ehtoollista messun ulkopuolella. Kasvomaskin ja käsidesin käyttö on pakollista. Täytyy noudattaa turvavälejä myös kommuunion jakamisen aikana.

Kevät-talkoot kirkon ulkoalueilla järjestetään ensi lauantaina 24.4 klo 10.30 alkaen. Tervetuloa

Messu Hyvinkäällä suunniteltu lauantaina 24.4 on peruttu.

Kutsumme 5­-8-vuotiaita lapsia osallistumaan pyhäkouluun ensi sunnuntaina 25.4 klo 10.00 seurakuntasalissa. Tapaamisen jälkeen on lastenmessu kirkossa klo 11.30.

 

Jumalan laupeuden juhlana eli sunnuntaina 11.4.2021, voimme saada täydellinen ANE. Ane poistaa osittain tai kokonaan sakramentaalisessa ripissä jo sovitettujen syntien ajalliset rangaistukset, jotka muuten jäisivät kiirastulessa suoritettaviksi.

Voimme saada tämän hengellinen lahjan, jos olemme käyneet ripittäytymässä ja kommuuniolla ja rukoilemme paavin rukousaiheiden puolesta. Koska kaikki eivät voi ripittäytyä samana päivänä, riittää, että ripittäytyy enintään 20 päivää ennen tai jälkeen. Seurakuntalaiset voivat osallistua parannuksen sakramenttiin ja vastaanottaa pyhän kommuunion henkilökohtaisesti sopimalla ajankohdasta papin kanssa.

Kiitämme sydämellisesti kaikkia, jotka ovat osallistuneet Caritaksen paastokeräykseen. Keräys tuotti 1327 euroa.

Miestenpiirin etätapaaminen on ensi tiistaina 13.4 klo 18.45. Ilmoittautuminen osoitteeseen leo.virtanen@eira.fi

Kiitämme sydämellisesti kaikkia, jotka ovat auttaneet toteuttamaan pyhän viikon liturgian. Kiitämme sakastinhoitajia, kanttoria, kuoroa, messunpalvelijoita, lukijoita, kiitämme niitä, jotka hoitivat kukkien koristelun kirkossa.

Koko seuraava viikko kuuluu pääsiäisoktaaviin:

pääsiäismaanantaina on messu suomeksi klo 10.00, messu suomeksi ja osittain vietnamiksi klo 11.30 ja messu englanniksi klo 18.00

sunnuntaina 11. huhtikuuta kirkko viettää Jumalan laupeuden juhlaa.

Pyhä Faustina Kowalska sai Jeesukselta (1935) kehotuksen levittää maailmaan uskoa ja luottamusta Hänen jumalalliseen laupeuteensa – ja Jeesus kertoi, mitä ja miten tulisi rukoilla. Herramme tahtoo kaikkien pelastuvan ja turvautuvan Hänen pohjattomaan laupeuteensa.

Toivotamme teille kaikille siunattua pääsiäissunnuntaina ja koko pääsiäisaikaa. Hyvää pääsiäistä kaikille!

Muistutamme, että messuihin voi osallistua vain niihin etukäteen rekisteröitymällä seurakunnan verkkosivun kautta. Ei voi osallistua messuun ilman ilmoittautumista. Jos kaikki paikat ovat varattuja, seurakuntalainen voi pyytää papilta ehtoollista messun ulkopuolella. Kasvomaskin ja käsidesin käyttö on pakollista. Täytyy noudattaa turvavälejä myös kommuunion jakamisen aikana.

Tänään alkaa pyhä viikko. Pyhän viikon aikana vietämme ja elämme uudelleen jumalanpalvelusten ja rukoushetkien kautta Jeesuksen kärsimisen ja kuolleista ylösnousemisen tapahtumat ja koko pelastushistorian. Viettäkäämme pyhä viikko rukoillen ja pohtien uskomme salaisuuksia:

kiirastorstain juhlallinen eukaristian vietto alkaa klo 18.00. Kiirastorstai on kaikkien pappien juhla. Messun jälkeen on adoraatio klo 22.00 asti. Yhteinen rukous nimeltä pyhä tunti alkaa klo 20.00.

pitkäperjantaina – juhlallinen jumalanpalvelus Herran kärsimisen muistoksi on klo 15.00. Pitkäperjantai on paasto- ja abstinenssipäivä. Paasto tarkoittaa ruoan määrän vähentämistä ja abstinenssi liharuoista pidättymistä. Paastoamisvelvollisuus koskee täysi-ikäisiä siihen asti, kun he täyttävät 60 vuotta, abstinenssi 14 vuotta täyttäneitä.

pyhänä lauantaina – pääsiäisruoan siunaus klo 11.00, 11.30, 12.00 ja 12.30. Täytyy varata paikka ruoan siunaukseen. Pyhän pääsiäisyön vigilia alkaa klo 21.30.

pääsiäissunnuntaina – piispan juhlallinen messu suomeksi klo 10.00, messu suomeksi ja osittain ruotsiksi klo 11.30, messu englanniksi klo 13.00, messu puolaksi klo 16.00 ja messu englanniksi klo 18.00

Kiitämme sydämellisesti kaikkia, jotka säännöllisellä jäsenmaksulla ja vapaaehtoisella työllään tukevat kirkkoamme.

Toivotamme teille kaikille siunattua pyhää viikkoa, rauhaa ja hiljaisuutta pohtimaan pääsiäissalaisuuksia.

 

Muistutamme, että messuihin voi osallistua vain niihin etukäteen rekisteröitymällä seurakunnan verkkosivun kautta. Jos kaikki paikat ovat varattuja, seurakuntalainen voi pyytää papilta ehtoollista messun ulkopuolella. Kasvomaskin ja käsidesin käyttö on pakollista. Täytyy noudattaa turvavälejä myös kommuunion jakamisen aikana.

Suomen Caritaksen paastokeräys tukee nuoria ympäristön ja ihmisoikeuksien puolustajia Myanmarissa. Voimme tehdä lahjoituksen Suomen Caritaksen verkkosivuilla, suoraan Caritaksen tilille tai kirkon lipaskeräykseen.

Herran syntymän ilmoittamisen juhlapyhä on ensi torstaina, 25.3. Messu alkaa klo 18.00.

Ristintien hartaus suomeksi on perjantaina iltamessun jälkeen.

Paastonajan katumushartaus ja rippi on ensi lauantaina, 27.3, klo 11.00.

Retretti vietnamiksi on ensi lauantaina, 27.3, klo 12.00 – 17.00.

Ensi sunnuntai on Herran kärsimisen palmusunnuntai. Palmusunnuntaina juhlimme Jeesuksen voittoisaa saapumista Jerusalemiin. Koronatilanteen takia ei ole kulkuetta ulkona ennen päämessua. Palmun oksat siunataan kirkossa. Voidaan tuoda omat palmun tai pajun oksat siunattavaksi. Ei ole ristintien hartautta ennen päämessua.

Kutsumme 5­-8-vuotiaita lapsia osallistumaan pyhäkouluun ensi sunnuntaina 28.3 klo 10.00 seurakuntasalissa. Tapaamisen jälkeen on lastenmessu kirkossa klo 11.30.

Powered by WordPress | Designed by: diet | Thanks to lasik, online colleges and seo