Kuukausittaiset: toukokuu 2012

Piispamme Teemu Sipon SCJ saarna, 29.1.2012 Pyhän Marian kirkko

Hyvät Pyhän Marian seurakuntalaiset.  Keskiviikosta lähtien olen ollut Pyhän Marian seurakunnan vieraana toimittamassa piispantarkastusta, kanoonista visitaatiota.  Verrattain uutena piispana teen tänä vuonna visitaation hiippakunnan kaikisssa seurakunnissa.

Piispantarkastus Pyhän Marian seurakunnassa 25.1. – 29.1.2012

Sana piispantarkastus kuulostaa tärkeältä, juhlalliselta ja hieman vanhanaikaiselta. Siinä on säväys ankaruutta. Latinankielinen ilmaisu visitaatio, suomeksi vierailu, sen sijaan tuo tapahtuman lähemmäs sitä mitä se todellisuudessa oli, piispan lämminhenkinen vierailu  Pyhän Marian seurakunnassa.

Kirkkoherran Pääsiäistervehdys

Rakkaat seurakuntalaiset ja ystävät!
Paastonajan rukouksemme, ponnistuksemme, lupauksemme tuottavat satoa pääsiäisen pyhänä yönä, niin että olemme vapautuneita maallisista siteistä, jotta voisimme yhtyä Jeesuksen voittoon, osallistua siihen ja iloita koko sydämestämme.

Pyhän Marian seurakunnan taloudellinen tilanne

Vuoden 2011 tuloslaskelma osoittaa, että seurakuntamme taloudellinen tilanne on suhteellisen hyvä, sillä vuoden lopussa ylijäämä oli 20 791,23 euroa. Kiitän sydämellisesti teitä, rakkaat seurakuntalaiset ja ystävät, jotka avustatte seurakuntaamme omista varoistanne.

Semana Santa – Pyhä viikko Andalusiassa

Sanotaan, että Espanja on maallistunut. Voi olla, mutta pyhällä viikolla sitä ei uskoisi, ei ainakaan Andalusiassa.

Katoliseen perinteeseen Espanjassa ovat aina kuuluneet näyttävät kulkueet. Niitä järjestetään paikallisten pyhimysten päivinä, juhlapyhinä taikka Neitsyttä viedään paikasta toiseen syistä jotka eivät aina turistille aukea. Vaikuttavimmillaan kulkueet ovat kuitenkin pääsiäisen pyhällä viikolla. Seurasimme tapahtumia ja tunnelmia Andalusiassa pääsiäisenä 2011.

Powered by WordPress | Designed by: diet | Thanks to lasik, online colleges and seo