Kuukausittaiset: marraskuu 2013

Haastattelu, jossa sisar Katarzyna kertoo elämästään

Lokakuun lopulla Helsingissä vieraili sisar M. Katarzyna Antolak Schönstattin Maria-sisarten instituutista (ISSM). Tässä haastattelussa hän kertoo kutsumuksestaan. Haastattelun innoittajana on toiminut Jesús Garcían kirja ¿Qué hace una chica como tú en un sitio como ésto? (suom. Mitä sinunlaisesi tyttö tekee tällaisessa paikassa?), jossa kirjoittaja esittää vastaavia kysymyksiä eri yhteisöjen sisarille.

Karmeliittasisaret 25 vuotta Suomessa

25 vuotta sitten karmeliittasisaret ovat saapuneet Suomeen. Oikeasti se tapahtui 7 marraskuutta 1988. Tänään olisi ensimmäinen päivä tässä maassa. Niin kun sisaret sanovat vietävät 2 päivän kestävän juhlan.

Teresa ry – 60 vuotta

Teresa ry – on vuonna 1953 perustettu, molempien Helsingin seurakuntien yhteinen yhdistys, jonka tarkoitus on auttaa ja koota varoja seurakunnan karitatiiviseen työhön sekä auttaa papistoa. Jäsenten tavoitteena on myös vahvistaa katolista identiteettiä Lisieuxin Pyhän Teresan hengessä. Viime vuosina toiminta on keskittynyt Pyhän Marian kirkolle, mutta avustukset ohjataan edelleen Helsingin molempien seurakuntien karitatiivisen työn  tukemiseen sekä mm. Karmeliittasisarille.

Kaikkien pyhien juhla

Kaikkien pyhien juhla ja lapsille kaikkien pyhien pukeutumisjuhla.

Autuaita ovat hengessään köyhät, murheelliset, kärsivälliset, puhdassydämiset, rauhantekijät ja ne joita vanhurskauden vuoksi vainotaan. Iloitkaa ja riemuitkaa sillä palkka jonka te taivaassa saatte on suuri.

Pyhyyden tie on tarkoitettu kaikille ei vain valituille. Kaikki pyhät ovat eläviä todistaja siitä miten voimme täyttää tehtävän johon Jumala kutsuu meitä. Ristin kautta saimme kutsun pyhyyteen. Me lähestymme sitä pienillä askelilla.

Vainajienpäivä

zaduszki-10

Tänään vietämme vainajienpäivää ja rukoilemme erityisellä tavalla kaikkien kuolleiden läheistämme, omaistemme, sukulaistemme ja ystäviemme puolesta. Rukous kuolleiden puolesta, on yksi seitsemästä hengellisestä laupeuden teosta. Syksyllä luonto ympärillämme ikään kuin kuolee tai valmistuu talven uneen. Joutsenet ja muut linnut lentävät pois.

Powered by WordPress | Designed by: diet | Thanks to lasik, online colleges and seo