Kuukausittaiset: kesäkuu 2014

Jeesuksen Pyhä Sydän – juhlapyhä

Kesäkuu on ollut suurien juhlien kuukausi. Ensiksi vietimme helluntaita, jolloin muistelimme Pyhän Hengen vuodattamista, jonka Jeesus on luvannut meille. Seuraavaksi vietimme Pyhän Kolminaisuuden juhlaa, joka muistutti meitä suuresta salaisuudesta, ainoasta Jumalasta kolmessa persoonassa: Isä, Poika ja Pyhä Henki. Voit syventyä asiaan lukemalla Marjatta Jaanu-­Schröderin kirjoittaman Fides­lehdessä julkaistun artikkelin (No. 6–7, s.10–11).

Jumala rakastaa meitä niin paljon, että antaa meille oman Poikansa, jotta pelastuisimme. Jeesus pysyy meidän luonamme ikuisesti. Tästä meitä muistutti Kristuksen Pyhän Ruumiin ja Veren juhla. Hänen läsnäolostaan tässä maailmassa todistavat meille myös muut ihmiset. Pyhä Johannes Kastaja, jonka syntymäjuhlaa vietimme, osoitti meille Jeesuksen Jumalan karitsana. Johannes on ainoa pyhimys, jonka syntymää ylipäätään vietämme. Hän yhdistää viimeisenä profeettana vanhan ja uuden liiton. Jeesus kutsuu meitä julistamaan näitä tapahtumia koko maailmalle. Tästä meitä muistutetaan, kun vietämme pyhien apostolien Pietarin ja Paavalin juhlaa. He olivat perustana evankeliumin julistamisessa ja kirkon rakentamisessa.

Jumalan rakkaus ja kirkon olemassaolo kumpuaa Jeesuksen avoimesta sydämestä. Tätä saamme kokea huomenna viettäessämme Jeesuksen Pyhän Sydämen juhlaa. Meille Pyhän Sydämen papeille ja maallikoille tämä juhla on vuoden päätapahtuma. Kaikki ovat huomisiltana (27.6.2014) sydämellisesti tervetulleita juhlimaan kanssamme Pyhän Marian kirkossa. Tämän juhlan johdosta veljeskuntamme kenraali on kirjoittanut kirjeen, jonka voitte lukea osoitteessa (Sacro Cuore).

Neitsyt Marian tavoin voimme kätkeä nämä salaisuudet sydämeemme. Tästä meitä muistuttaa lauantaina vietettävä autuaan Neitsyt Marian tahrattoman sydämen muistopäivä. Antakaamme sydämemme yhdistyä rakkaudessa Jeesuksen ja hänen Äitinsä pyhiin sydämiin.

 

herb-02-s-400px

Neljä ensikommuuniota ja yksi vahvistus

Pyhän Marian seurakunnassa järjestettiin tänä keväänä neljä ensikommuunion juhlaa, kahtena sunnuntaina, ensimmäinen 11.5. ja kolme kertaa 18.5. Sunnuntain 11.5. ensikommuunio ja toisen sunnuntain 18.5., ensimmäinen ensikommuunio, olivat suomenkieliset. Ne jakoi vt. kirkkoherra isä Robert Galla.

Kolmas ensikommuunio oli saksankielisen piispanmessun yhteydessä, piispa Teemu Sippo jakoi samalla saksankielisille nuorille vahvistuksen sakramentin. Neljännen ensikommuunion saivat puolaa ymmärtävät lapset, isä Ryszard Mis jakoi sakramentin.

Kiitämme kaikkia jotka ovat kasvattaneet lapsia ja nuoria ottamaan vastaan pyhiä sakramentteja.

kom2014

 

 

Kirkkoonotto ja ensimmäiset sakramentit

Sää muuttui aurinkoiseksi, kun koko viime talven johdantokurssilla olleita, otettiin Kirkkoon lauantaina 17.5. kello 18.00. Liturgian toimitti piispa Teemu Sippo yhdessä Pyhän Marian ja Pyhän Henrikin seurakuntien vt. kirkkoherrojen isä Robert Galla ja isä Marco Pasinato kanssa. Tänä vuonna järjestettiin myöhemmin helluntaina 8.6. myös toinen kirkkoonotto Pyhän Henrikin seurakunnassa. Pyhän Marian seurakunnassa Kirkkoon otettiin 18 henkeä. Kaikkien puolesta rukoiltiin Pyhän Hengen laskeutumista seitsemän lahjan kanssa. Kirkko oli täysi ja liturgia oli kaikille puhutteleva ja koskettava, erityisesti on mainittava urkuri Markus Mäkelän juhlallinen soitto.

Powered by WordPress | Designed by: diet | Thanks to lasik, online colleges and seo