Kuukausittaiset: joulukuu 2014

Siunattua Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2015

Siunattua Joulua

Välsignad Jul

Blessed Christmas

muistaen rukouksissa

pyhän Marian seurakunnan papistoszopka

Pyhän Marian seurakunnan 60-vuotisjuhla

Jumalan perheen juhla Pyhän Marian seurakunnan 60-vuotisjuhlasta tuli todellinen perheen juhla. Juhlallisessa piispanmessussa piispa Teemu saarnasi kolmella kielellä, siitä miten Jumala on suuresti siunannut Mariaa vuosikymmenien varrella. Vi har haft i Maria tvåspråkigt församling redan från början. And bishop Teemu hoped, that in our nowadays multicultural parish every newcomer would be welcomed by the older members of Saint Mary ?s.

Messun jälkeen siirryttiin Englantilaiselle koululle jatkamaan juhlaa. Kun Teresojen laittamat kakut ja kahvit oli syöty, juontajamme ilmoitti Sandor kuoron laulavan ja esitys oli hieno ja liikuttava. Upeita ja koskettavia olivat myös vietnamilaisten ja afrikkalaisen kuoron esitykset.

Lohjan kirkkoherra Juhani Korte toi tärkeän tervehdyksen omasta seurakunnastaan, ja kertoi että meitä katolilaisia Lohjalla ensin jänittäneet kirkon työntekijät olivat iloisesti ja positiivisesti yllättyneitä, meidän messustamme ja avuliaisuudestamme. Meitä yhdistää Kristus. Olemme aina jatkossakin tervetulleita Lohjan Pyhän Laurin keskiaikaiseen kivikirkkoon.

Marian rukousryhmä luovutti isä Rafalille tervetuliaislahjan ja Teresa r.y. antoi seurakunnan toimintaan lahjoituksen. Monet marialaiset kertoivat muistojaan menneiltä ja uudemmiltakin vuosikymmeniltä, erityisesti korostui se, miten Maria on ollut jo pitkään ja on yhä edelleen perhe, jonka voi kokea kodiksi ja johon on hyvä tulla. Näin on ollut erityisesti entisen kirkkoherran Wim Slegersin ajoista asti. Piispa Teemu myös kertoi seuraavaa: Märta Aminoffilla, entisellä marialaisella, oli tapana aina jättää koiransa kirkon eteiseen messun ajaksi. Koira oli siinä aina hyvin rauhallisena eikä häirinnyt ketään. Kun uskonnonopetuksessa lapsilta kysyttiin, mitä he näkevät ensimmäisenä, kun tulevat kirkkoon? Vastaus kuului: Koiran.

Kiitämme kaikkia yhteisesti, ketään unohtamatta, jotka valmistivat meille tämän juhlan ja siivosivat paikat. Juhlassa oli iloinen tunnelma, paljon kätten taputuksia, iloista laulua ja puheita ja lopuksi yhdessä lauloimme Marian pyhiinvaeltajien tunnuslaulun. Olemme erittäin iloisia erityisesti entisen kirkkoherramme Kasimierz Lewandowskin läsnäolosta ja tervehdyksestä juhlassamme, hän oli tullut Puolasta asti tätä juhlaa varten.

ML

Pyhän Marian kirkon vihkimisen 60­ vuotisjuhlaa

KUTSU

Kaikille Pyhän Marian seurakunnan

seurakuntalaisille ja ystäville

Viettäkää kanssamme Pyhän Marian kirkon

vihkimisen 60­ vuotisjuhlaa

sunnuntaina 7.12.2014,

Klo 10 on juhlallinen piispanmessu

Pyhän Marian kirkossa (Mäntytie 2)

Messun jälkeen on kahvitarjoilu ja ohjelmaa Englantilaisessa koulussa

(Mäntytie 14, Helsinki)

Sydämellisesti tervetuloa!

Kirkkoherra isä Rafal Czernia, SCJ

ja seurakuntaneuvosto

—*—

Invitation to St. Mary’s parishioners and friends to celebrate

St. Mary’s church 60 year anniversary

Sunday 7.12.14,

10 o’clock bishop’s mass at St. Mary’s,

reception and program at the English school afterwards.

Welcome

Powered by WordPress | Designed by: diet | Thanks to lasik, online colleges and seo