Pyhän Marian seurakuntaneuvoston vaalit

This post is also available in: English (Englanti) Svenska (Ruotsi)

Pyhän Marian seurakunta järjestää seurakuntaneuvoston vaalit. Vaaleissa valitaan kuusi jäsentä seurakuntaneuvostoon, jonka toimikausi kestää viisi vuotta. Äänioikeutettuja ovat kaikki 18 vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet. Ehdokkaan tulee olla 18 vuotta täyttänyt, kirkon täydessä yhteydessä elävä Pyhän Marian seurakunnan jäsen, joka tunnetaan vahvasta uskostaan, korkeasta moraalistaan ja harkitsevaisuudestaan.
Seurakunnan jäsen voi itse ilmoittautua ehdokkaaksi tai ilmoittaa toisen tämän seurakunnan jäsenen, jos tämä kirjallisesti vahvistaa suostumuksensa ehdokkuuteen. Ehdokkaat pitää ilmoittaa kirkkoherralle kirjallisesti 31.10.2017 mennessä. Lomakkeita ehdokkaaksi asettumista varten saa Pyhän Marian kirkosta, kansliasta, seurakunnan verkkosivulta ja seurakuntasalista.
Ehdokasluettelo julkaistaan kirkossa ja Maria-lehdessä. Vaalilipukkeet lähetetään lehden mukana seurakuntalaisille. Vaaleissa voi äänestää joko lähettämällä äänestyslipukkeen postitse tai tuomalla sen kirkkoon. Äänestys päättyy 30.11.2017 ja sunnuntaina 3.12.2017 julkaistaan vaalien tulokset.
Seurakuntaneuvoston tehtävä on kirkkoherran johtamana huolehtia seurakuntaelämästä ja tukea ja edistää sitä, tuoda esille seurakuntalaisten mielipiteitä sekä esittää suosituksia ja mielipiteitä muille hiippakunnan elimille ja neuvostoille. Yksi seurakuntaneuvoston jäsen valitaan hiippakunnan pastoraalineuvostoon edustamaan seurakuntaa.
Rafal Czernia SCJ
Kirkkoherra
Vaalitoimikunta

 

Powered by WordPress | Designed by: diet | Thanks to lasik, online colleges and seo