Kirje seurakuntalaisille

This post is also available in: English (Englanti)

Hyvä Pyhän Marian seurakunnan jäsen,

tervehdin sinua ja haluaisin kertoa seurakuntamme asioista. Seurakuntamme on erittäin kansainvälinen – joukostamme löytyy katolilaisia noin 70 eri maasta. Vaikka lähestulkoon puolet seurakuntalaisistamme on ulkomaalaistaustaisia, vietämme kaikki ilolla yhteisen kotimme, Suomen valtion itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa. Rukoilemme 100-vuotiaan Suomen ja kaikkien sen asukkaiden puolesta, että Jumala siunaisi meitä runsaasti, varjelisi kaikista vaaroista ja antaisi kaikille rauhaa ja hyvinvointia. Perinteitä noudattaen vietämme Suomen itsenäisyyspäivänä ja Pyhän Marian kirkon vihkimisen vuosipäivänä juhlallista pyhää messua.

Fatima

Ehkä vähemmän tunnettu on toinen, myös tänä vuonna vietettävä, 100-vuotisjuhla. Autuas Neitsyt Maria ilmestyi kolmelle lapselle pienessä Fatima-nimisessä kylässä Portugalissa vuonna 1917. Meille on suuren ilon ja lohdutuksen aihe, että 100-vuotias Suomi liittyy tällä tavalla Neitsyt Marian huolenpitoon ja varjelukseen. Fatimassa ilmestyneen Jumalanäidin sanoma on edelleen ajankohtainen. Hän kutsuu meitä rukoilemaan joka päivä ruusukkoa, elämään elävässä yhteydessä Jumalaan, omistamaan itsemme Jumalalle ja Neitsyt Marian Tahrattomalle Sydämelle sekä tekemään parannusta ja katumustyötä syntisten puolesta. Neitsyt Maria vahvisti sanomansa ennustamalla yliluonnollisen ilmiön ns. auringon ihmeen, jota noin seitsemänkymmentätuhatta ihmistä todisti.

Sisar Lucia, yksi lapsista joille Neitsyt Maria ilmestyi, on kirjoittanut, että viimeinen ja ratkaiseva taistelu pahuuden ja hyvyyden välillä, saatanan ja Jumalalle uskollisten ihmisten välillä, käydään avioliiton ja perheen puolesta. Pimeyden voimat yrittävät tuhota avioliiton, jonka Jumala itse on perustanut. ”Avioliiton, jolla mies ja nainen perustavat keskinäisen, koko elämän kestävä kumppanuuden ja joka luonteeltaan suuntautuu puolisoiden hyvään ja lasten synnyttämiseen ja kasvattamiseen, on Kristus, Herra, korottanut sakramentin arvoon, kun kyseessä on kaksi kastettua” – luemme Katekismuksessa. Nykymaailmassa, joka usein on vieraantunut uskosta ja joka on jopa vihamielinen sitä kohtaan, uskovat perheet ovat erittäin tärkeitä elävän ja ympäristöön säteilevän uskon keskuksia. Meidän tehtävämme on pysyä uskollisina Jumalalle ja todistaa rohkeasti totuudesta. Kristus on jo voittanut pahuuden ja hänen äitinsä rohkaisemina ja tukemina olemme totuuden ja elämän puolella.

Haluaisin rohkaista kaikkia perheitä siihen, että teidän kotinne olisi kotikirkko, jossa Kristus on läsnä ja jossa perheen jäsenet kasvavat viisaudessa ja Jumalan armossa.

Vanhemmille

Hyvät katoliset vanhemmat, vain teillä on valta vaikuttaa siihen, että lapsenne saavat koulussa uskomme mukaista moraaliopetusta ja laadukasta uskonnonopetusta. On aiheellista vaatia, että kirkon hyväksymä uskonnonopettaja vaalii aitoa katolista uskoa ja kristillistä elämää. Jos uskonnonopetus koulussa ei ole näiden tavoitteiden mukaista, vaihtoehtona on lauantaikurssi. Uskonnonopetuksen lisäksi tärkeää on lasten ja nuorten aktiivinen osallistuminen pyhään messuun varsinkin sunnuntaisin, jossa he saavat hengellistä ravintoa ja voivat kokea yhteisöllisyyttä.

Seurakuntaneuvosto

Seurakuntaneuvoston viiden vuoden mittainen kausi on päättymässä. Kiitämme sydämellisesti seurakuntaneuvoston jäseniä heidän työstään seurakuntamme hyväksi. Yhdeksän uutta ehdokasta on ilmoittautunut seurakuntaneuvoston uudelle kaudelle. Vaalitoimikunnan kanssa päätimme, että kaikki ehdokkaat valitaan uuteen seurakuntaneuvostoon, joka aloittaa kautensa ensi vuoden alussa.

Apua tarvitaan

Jotta seurakuntamme voisi toimia ja pitää huolta kirkkorakennuksesta on välttämätöntä, että jokainen ansiotuloa saava jäsen tukee seurakuntaamme yhdellä prosentilla tuloistaan. Valitettavasti Katolinen kirkko Suomessa ei saa oikeutta kerätä kirkollisveroa luterilaisen ja ortodoksisen kirkon tapaan. Se ei tietenkään vapauta katolilaisia moraalisesta velvollisuudesta tukea säännöllisesti omaa seurakuntaansa, vaan korostaa omaa vapaaehtoisuutta ja vastuuta. Kiitämme sydämellisesti niitä seurakuntalaisia, jotka vastuuntuntoisesti auttavat seurakuntaamme.

Seurakuntamme taloudellinen tilanne on vakava, sillä kolehdit ja lahjoitukset eivät kata edes tavallisia ylläpidon kuluja. Tämän lisäksi hiippakunta tarvitsee yhä enemmän tukea seurakunnilta. Edessämme on myös kirkkomme vesikaton remontti, joka maksaa 60 000 euroa. Ainoa toivomme on seurakuntalaisten anteliaisuus, joka kumpuaa elävästä uskosta.

Uskon vahvasti, että kaikkien katolilaisten voimin pystymme ratkaisemaan taloudelliset ongelmat ja voimme katsoa toiveikkaasti kohti tulevaisuutta.

Toivotan kaikille seurakuntalaisille Jumalan runsasta siunausta ja iloista Herramme Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlan odotusta!

isä Rafal Czernia SCJ, kirkkoherra

Powered by WordPress | Designed by: diet | Thanks to lasik, online colleges and seo