This post is also available in: English (Englanti)

Palmusunnuntaina alkaa pyhä viikko. Pyhän viikon aikana vietämme ja elämme uudestaan jumalanpalvelusten ja rukoushetkien kautta Jeesuksen kärsimisen ja kuolleista ylösnousemisen tapahtumat ja koko pelastushistorian. Viettäkäämme pyhä viikko rukoillen ja pohtien uskomme salaisuuksia.

 

Pyhän viikon ohjelma:

  • tiistaina 15.4 on aamumessu klo 8.00. Illalla ei ole messua kirkossamme. Tervetuloa krismamessuun Pyhän Henrikin katedraalissa klo 18.00.
  • kiirastorstain juhlallinen eukaristian vietto alkaa klo 18.00. Kiirastorstai on kaikkien pappien juhla. Messun jälkeen on koko yön kestävä adoraatio. Yhteinen rukous nimeltä pyhä tunti alkaa klo 20.00. Adoraatiota varten on lista ilmoitustaululla, pyydämme, että yksityiset henkilöt ja ryhmät ilmoittaisivat rukouksensa ajankohdan ja kirjoittaisivat nimensä listalle. Tarvitaan rukoilijoita varsinkin yöllä.
  • pitkäperjantaina – juhlallinen jumalanpalvelus Herran kärsimisen muistoksi klo 15.00. Rippitilaisuus alkaa klo 14.00. Pitkäperjantai on paasto- ja abstinenssipäivä. Paasto tarkoittaa ruoan määrän vähentämistä ja abstinenssi liharuoista pidättymistä. Paastoamisvelvollisuus koskee täysi-ikäisiä siihen asti, kun he täyttävät 60 vuotta, abstinenssi 14 vuotta täyttäneitä. Pitkäperjantain liturgia arabian kielellä alkaa klo 18.00.
  • pyhänä lauantaina – aamurukous klo 8.00, pääsiäisruoan siunaaminen klo 11.00. Pyhän pääsiäisyön vigilia alkaa klo 21.30 ja sen jälkeen on pääsiäisruoan siunaus.
  • pääsiäissunnuntaina – piispan juhlallinen messu suomeksi klo 10.00, messu vietnamiksi klo 11.30, messu englanniksi klo 13.00, messu puolaksi klo 16.00 ja messu englanniksi klo 18.00

Tervetuloa!

Powered by WordPress | Designed by: diet | Thanks to lasik, online colleges and seo