This post is also available in: English (Englanti)

Paastonaika alkaa ensi keskiviikkona 17.2. Paastonaika on kääntymyksen ja hengellisen uudistumisen aikaa, joka valmistaa meidät Pääsiäisen viettoon. Kääntymyksemme ja hengellinen uudistumisemme tapahtuu sekä ripin ja eukaristian sakramenttiin osallistumisen kautta että rukouksen, paastoamisen ja karitatiivisen työn kautta.

Tuhkakeskiviikko on paasto- ja abstinenssipäivä. Paasto merkitsee sitä, että nautitaan ainoastaan yksi tavallinen ateria ja muista aterioista vähän yli puolet tavallisesta. Paastoon velvoitetaan kaikkia 18 vuotta täyttyneitä 60. ikävuoteen asti. Abstinessi on liharuuasta pidättäytymistä. Siihen velvoitetaan kaikkia 14 vuotta täyttyneitä.

Pyhä messu on keskiviikkona klo 8.00. Messun aikana jaetaan kaikille tuhkaa. Tuhkakeskiviikon iltamessu vietetään ilman uskovia televisioinnin takia.  Tehdyt varaukset perutaan. Paastonaikana keräämme paastouhrin – tuemme tarvitsevia.

Ristintien hartaus suomeksi on perjantaina iltamessun jälkeen ja sunnuntaina klo 9.30.

Eukaristinen adoraatio on ensi lauantaina 20.2 klo 15.30. Rukoukset lausutaan englanniksi.

Powered by WordPress | Designed by: diet | Thanks to lasik, online colleges and seo