This post is also available in: English (Englanti)

Pyhä viikko alkaa palmusunnuntaina. Pyhän viikon aikana vietämme ja elämme uudelleen jumalanpalvelusten ja rukoushetkien kautta Jeesuksen kärsimyksen ja ylösnousemuksen tapahtumat ja koko pelastushistorian. Viettäkäämme pyhä viikko rukoillen ja pohtien uskomme salaisuuksia:

  • krismamessu vietetään Pyhän Henrikin katedraalissa tiistaina 12.4 klo 18.00. Sen johdosta kirkossamme ei ole iltamessua. Miestenpiiri kokoontuu poikkeuksellisesti Pyhän Henrikin katedraalin seurakuntasaliin krismamessun jälkeen.
  • kiirastorstain juhlallinen eukaristian vietto alkaa klo 18.00. Kiirastorstai on kaikkien pappien juhla. Messun jälkeen on koko yön kestävä adoraatio. Yhteinen rukous nimeltä pyhä tunti alkaa klo 20.00. Adoraatiota varten on lista ilmoitustaululla, pyydämme, että yksityiset henkilöt ja ryhmät ilmoittaisivat rukouksensa ajankohdan ja kirjoittaisivat nimensä listalle. Tarvitaan rukoilijoita varsinkin yöllä.
  • kiirastorstain messu arabian kielellä alkaa klo 15.30
  • pitkäperjantaina – juhlallinen jumalanpalvelus Herran kärsimisen muistoksi on klo 15.00. Rippitilaisuus alkaa klo 14.00. Pitkäperjantai on paasto- ja abstinenssipäivä. Paasto tarkoittaa ruoan määrän vähentämistä ja abstinenssi liharuoista pidättymistä. Paastoamisvelvollisuus koskee täysi-ikäisiä siihen asti, kun he täyttävät 60 vuotta, abstinenssi 14 vuotta täyttäneitä.
  • Ristintie malajalamin kiellä on klo 10.30. Pitkäperjantain liturgia arabian kielellä alkaa klo 18.00.
  • pyhänä lauantaina – pääsiäisruoan siunaus klo 11.00. Pyhän pääsiäisyön vigilia alkaa klo 21.30.
  • pääsiäissunnuntaina – emerituspiispan juhlallinen messu suomeksi klo 10.00, perhemessu suomeksi klo 11.30, messu englanniksi klo 13.00, messu saksaksi klo 14.30, messu puolaksi klo 16.00 ja messu englanniksi klo 18.00

Järjestetään basaari Ukrainan sodan uhrien hyväksi sunnuntaina 10.4 klo 10.00 – 19.00 seurakuntasalissa. Tarjolla on leivonnaisia ja erilaisia esineitä. Basaarin tuotto lähetetään Jerusalemin sisarten yhteisölle Varsovaan. Sisaret järjestävät majoituksen ja ruokailun sadoille sotaa paenneille ukrainalaisille.

Toivotamme teille kaikille siunattua pyhää viikkoa, rauhaa ja hiljaisuutta pohtimaan pääsiäissalaisuuksia.

 

Powered by WordPress | Designed by: diet | Thanks to lasik, online colleges and seo