This post is also available in: English (Englanti) Svenska (Ruotsi) Polski (Puola) Vietnamese (Vietnam)

Pyhä viikko alkaa tänään. Pyhän viikon aikana vietämme ja elämme uudelleen jumalanpalvelusten ja rukoushetkien kautta Jeesuksen kärsimyksen ja ylösnousemuksen tapahtumat ja koko pelastushistorian. Viettäkäämme pyhä viikko rukoillen ja pohtien uskomme salaisuuksia:

  • krismamessu vietetään Pyhän Henrikin katedraalissa tiistaina 4.4 klo 18.00. Sen johdosta kirkossamme ei ole iltamessua
  • kiirastorstain juhlallinen eukaristian vietto alkaa klo 18.00. Kiirastorstai on kaikkien pappien juhla. Messun jälkeen on koko yön kestävä adoraatio. Yhteinen rukous nimeltä pyhä tunti alkaa klo 19.30. Adoraatiota varten on lista ilmoitustaululla, pyydämme, että yksityiset henkilöt ja ryhmät ilmoittaisivat rukouksensa ajankohdan ja kirjoittaisivat nimensä listalle. Tarvitaan rukoilijoita varsinkin yöllä.
  • pitkäperjantaina – ristintien hartaus alkaa klo 14.00, juhlallinen jumalanpalvelus Herran kärsimisen muistoksi on klo 15.00. Rippitilaisuus alkaa klo 14.00. Pitkäperjantai on paasto- ja abstinenssipäivä. Paasto tarkoittaa ruoan määrän vähentämistä ja abstinenssi liharuoista pidättymistä. Paastoamisvelvollisuus koskee täysi-ikäisiä siihen asti, kun he täyttävät 60 vuotta, abstinenssi 14 vuotta täyttäneitä.
  • rukous malajalamin kiellä on klo 10.30.
  • pyhänä lauantaina – pääsiäisruoan siunaus klo 11.00. Pyhän pääsiäisyön vigilia alkaa klo 21.30 ja sen jälkeen on ruoan siunaaminen.
  • pääsiäissunnuntaina – emerituspiispan juhlallinen messu suomeksi klo 10.00, perhemessu suomeksi klo 11.30, messu puolaksi klo 16.00 ja messu englanniksi klo 18.00

Maria-klubi on keskiviikkona 5.4. Messu alkaa klo 14.00 ja sen jälkeen on tapaaminen seurakuntasalissa.

Toivotamme teille kaikille siunattua pyhää viikkoa, rauhaa ja hiljaisuutta pohtimaan pääsiäissalaisuuksia.

Powered by WordPress | Designed by: diet | Thanks to lasik, online colleges and seo