This post is also available in: English (Englanti) Polski (Puola)

Muistutamme, että messuihin voi osallistua vain niihin etukäteen rekisteröitymällä seurakunnan verkkosivun kautta. Ei voi osallistua messuun ilman ilmoittautumista. Jos kaikki paikat ovat varattuja, seurakuntalainen voi pyytää papilta ehtoollista messun ulkopuolella. Kasvomaskin ja käsidesin käyttö on pakollista. Täytyy noudattaa turvavälejä myös kommuunion jakamisen aikana.

Tänään alkaa pyhä viikko. Pyhän viikon aikana vietämme ja elämme uudelleen jumalanpalvelusten ja rukoushetkien kautta Jeesuksen kärsimisen ja kuolleista ylösnousemisen tapahtumat ja koko pelastushistorian. Viettäkäämme pyhä viikko rukoillen ja pohtien uskomme salaisuuksia:

kiirastorstain juhlallinen eukaristian vietto alkaa klo 18.00. Kiirastorstai on kaikkien pappien juhla. Messun jälkeen on adoraatio klo 22.00 asti. Yhteinen rukous nimeltä pyhä tunti alkaa klo 20.00.

pitkäperjantaina – juhlallinen jumalanpalvelus Herran kärsimisen muistoksi on klo 15.00. Pitkäperjantai on paasto- ja abstinenssipäivä. Paasto tarkoittaa ruoan määrän vähentämistä ja abstinenssi liharuoista pidättymistä. Paastoamisvelvollisuus koskee täysi-ikäisiä siihen asti, kun he täyttävät 60 vuotta, abstinenssi 14 vuotta täyttäneitä.

pyhänä lauantaina – pääsiäisruoan siunaus klo 11.00, 11.30, 12.00 ja 12.30. Täytyy varata paikka ruoan siunaukseen. Pyhän pääsiäisyön vigilia alkaa klo 21.30.

pääsiäissunnuntaina – piispan juhlallinen messu suomeksi klo 10.00, messu suomeksi ja osittain ruotsiksi klo 11.30, messu englanniksi klo 13.00, messu puolaksi klo 16.00 ja messu englanniksi klo 18.00

Kiitämme sydämellisesti kaikkia, jotka säännöllisellä jäsenmaksulla ja vapaaehtoisella työllään tukevat kirkkoamme.

Toivotamme teille kaikille siunattua pyhää viikkoa, rauhaa ja hiljaisuutta pohtimaan pääsiäissalaisuuksia.

 

Powered by WordPress | Designed by: diet | Thanks to lasik, online colleges and seo