This post is also available in: English (Englanti)

Paastonaika alkaa ensi keskiviikkona 26.2. Paastonaika on kääntymyksen ja hengellisen uudistumisen aikaa, joka valmistaa meidät Pääsiäisen viettoon. Kääntymyksemme ja hengellinen uudistumisemme tapahtuu sekä ripin ja eukaristian sakramenttiin osallistumisen kautta että rukouksen, paastoamisen ja almujen antamisen kautta.

Tuhkakeskiviikko on paasto- ja abstinenssipäivä. Paasto merkitsee sitä, että nautitaan ainoastaan yksi tavallinen ateria ja muista aterioista vähän yli puolet tavallisesta. Paastoon velvoitetaan kaikkia 18 vuotta täyttyneitä 60. ikävuoteen asti. Abstinessi on liharuuasta pidättäytymistä. Siihen velvoitetaan kaikkia 14 vuotta täyttyneitä.

Pyhä messu on keskiviikkona klo 8.00 ja 18.00 suomeksi, klo 16.00 englanniksi. Messujen aikana jaetaan kaikille tuhkaa. Paastonaikana keräämme paastouhrin – tuemme köyhiä ihmisiä.

Ristintien hartaus suomeksi on perjantaina iltamessun jälkeen ja sunnuntaina klo 9.30.

Eukaristinen adoraatio on ensi lauantaina 29.2 klo 15.30. Rukoukset lausutaan englannin kielellä.

Jeesuksen Pyhän Sydämen maallikot järjestävät kaikille avoimen retretin perjantaista sunnuntaihin 13.3 – 15.3 birgittalaisluostarissa Turussa. Ilmoittautumiset birgittalaissisarille. Lisää tietoa ilmoitustaululla.

Powered by WordPress | Designed by: diet | Thanks to lasik, online colleges and seo